Kinderen en Jeugdigen

Vanaf 1 januari 2015 valt krachtens de nieuwe Jeugdwet de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en jeugdigen onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten. Individuele gemeenten in de regio hebben met elkaar en met zorgaanbieders afspraken gemaakt over verwijzing en financiering van de zorg. Voor u als cliƫnt van de jeugd-GGZ is het van belang dat u beschikt over een verwijsbrief van uw huisarts, medisch specialist of lokale toegang van de gemeente dan wel gezinscoach. Uw behandelaar draagt zorg voor de verdere afhandeling met de gemeentelijke instanties. Er wordt door de gemeente geen eigen bijdrage gevraagd.

Zelfbetalers

Indien uw behandeling niet onder de door de verzekering vergoede behandelingen valt (bijvoorbeeld omdat er geen sprake is van een diagnose die vergoed wordt) kost de behandeling 100 euro per 45 minuten.

No Show

Als u niet op een afspraak kunt komen en de afspraak niet 24 uur van te voren heeft afgezegd, wordt 50 euro bij u in rekening gebracht die u niet terug kunt vragen bij de verzekering of de gemeente.